Gewonden monitoren met wearables

Samenvatting

Demonstrator voor het inzetten van sensoren voor gewondenverzorging. Gebaseerd op observaties tijdens het meelopen in trainingssituaties bij het Defensie Gezondheidskundig Opleidings- en Trainingscentrum (DG OTC). De casualty care app leest data uit draagbare sensoren en presenteert deze in een vorm die aansluit bij de werkwijze van de AMV-er (militaire verpleegkundige).

Features

  • Responsive tablet app
  • Instantaan koppeling met draagbare COTS sensoren
  • Draagbare monitor voor status van gewonden
  • Overzicht voor overdracht aan afvoerploeg

Technologie

 

Partners

 

Onze aanpak

U

1. Field Research en uitgebreid meelopen

In trainingen met gewondenverzorging vallen een aantal uitdagingen op: er wordt handmatig gemeten, op papier geschreven en mondeling overgedragen. Daardoor gaat er tijd verloren, informatie verloren en is het moeilijk overzicht te houden

3. Proof-of-Concept

De eerste stap richting geïntegreerde sensoren en andere wearables is een prototype. Dit prototype bestaat uit een tablet app met schermen voor zowel het monitoren van één gewonde als het monitoren van een gewondennest. De biometrische gegevens van gewonden worden uitgelezen met een pulse oximeter en Polar band.

2. Visie schetsen op de gewenste eindsituatie

Het visualiseren van de diverse uitspraken van zowel gebruikers als leidinggevenden geeft een gedeeld beeld van de stip op de horizon. Daarmee is de eerste stap, de Proof-of-Concept, bepaald.

Bijdragen aan het vervolg?

Laat het ons weten!